'Ik wil je helpen vanuit je ziel te werken en te leven'

Ronald Koops

muziek | trainingen | podcast

Ronald Koops is muzikant, schrijver en radio/podcastmaker. Hij maakt rustgevende muziek en geeft onderwijs over de kracht van muziek, aandacht, rust en stilte. Hij is geliefd om zijn ingetogen instrumentale vertolkingen van christelijke liederen op piano en verkocht meer dan 15.000 albums.

Hij speelt regelmatig in kerken, op conferenties en voor diverse organisaties. Ook coacht hij diverse (muziek)groepen in kerken/gemeenten. Ronald is onder meer bekend van de Stiltetour en Groot Nieuws Radio.

Momenteel werkt hij aan zijn nieuwe boek 'Onverdeelde aandacht - leren concentreren in een wereld vol afleiding'. Ook ontwikkelt Ronald (online) inspiratiesessies over dit onderwerp.

Boek Ronald voor jouw kerk, school, organisatie of (online)-bijeenkomst. Bekijk hieronder de mogelijkheden.
INCOMPANY TRAINING

Werk vanuit je ziel

De incompany training 'Werk vanuit je ziel' is een solo piano pelgrimage op je werk. Via rustgevende muziek en reflectie neemt Ronald je team mee op pelgrimage naar binnen. Om stil te worden en echt te luisteren naar elkaar. Vanuit de rust ga je samen aan de slag over onderwerpen als afleiding, multi-tasken en diep werk. Kortom: werken vanuit je ziel. Zodat je met meer plezier werkt én meer gedaan krijgt vanuit de rust.
Informatie-aanvraag/boeking
TRAINING

Groeien in aanbidding

In deze training voor kerken en muziekteams geeft Ronald onderwijs over de geestelijke én muzikale aspecten van aanbidding. Verder wordt stilgestaan bij de kracht van muziek en worden blokkades besproken die aanbidding tegen kunnen houden. Er wordt tijdens deze cursus regelmatig 'live' gezongen/gespeeld en Ronald gaat praktisch aan de slag met zangtechniek en podiumpresentatie. ​
Informatie-aanvraag/boeking
GASTOPTREDEN

Muziek is beleving!

Regelmatig brengt Ronald muzikale inspiratie tijdens een (online) evenement of conferentie. Als muzikant, presentator of dagvoorzitter. ​Met de opdrachtgever wordt nauwkeurig afgestemd hoe de bijdrage eruit komt te zien: instrumentaal, begeleiding van het zingen en/of podiumpresentatie. ​Ronald speelde onder meer op bijeenkomsten van ProLife Zorgverzekeringen, Eleos, EO-EVA, EH, HVC en op diverse avonden van scholen en kerken.
Informatie-aanvraag/boeking
CONCERT

Herademen met de Psalmen

Het Bijbelboek Psalmen biedt vertroosting en hoop. De psalmen helpen om ons om woorden te geven aan zowel dankbaarheid als verdriet of wanhoop. ​Ronald heeft diverse psalmen (NBV) letterlijk op bezielde muziek gezet met onder meer Elise Mannah (zang), Peter van Essen (viool) en Luca Genta (cello). ​Met dit (huiskamer)concert zorg je voor een intieme reis naar je eigen hart met ruimte voor verwondering, verdriet en verstilling, eventueel op maat gemaakt.
Informatie-aanvraag/boeking
GASTLESSEN

​Ronald geeft diverse gastlessen voor middelbare scholieren en studenten, zoals de interactieve gastles 'Popmuziek en geloven'. Hij ontwikkelt ook een programma over aandacht en balans voor diverse doelgroepen, zoals scholieren en studenten. 
Informatie-aanvraag/boeking
EN VERDER

Zoek je naar inspiratie voor je congres, bijeenkomst, jubileum, personeelsbijeenkomst of huiskamerconcert? Of zoek je een presentator, interviewer of dagvoorzitter? Neem dan vrijblijvend contact op. Ronald denkt graag met je mee! 
Informatie-aanvraag/boeking

Juist in de stilte
omlijst door rustige muziek of natuur
zijn mensen vaak diep geraakt
en ervaren ze de vrede van God. ​

Met muziek en stilte
wil ik helpen
stil te worden
op zielsniveau
om Gods zachte stem
beter te kunnen verstaan.  ​

God spreekt woorden
van heling en hoop
leven in overvloed ​

Maar wij zijn vaak
te druk, druk, druk 
om Hem te horen. ​

Stilte en contemplatie
zijn antwoorden op
veel vragen en onrust.

Daar ben ik van overtuigd.

Ronald Koops

Biografie

Ronald Koops (1975) is getrouwd met Annelies. Samen hebben ze zes kinderen. Ronald studeerde journalistiek aan de CHE. Naast zijn werk in de muziek en trainingen werkt Ronald parttime als communicatiespecialist voor THDV. Daarnaast presenteert hij twee keer per week het programma 'De Nieuwe Morgen' bij Groot Nieuws Radio en maakt hij podcasts.

Stiltetour

Samen met stiltetrainer Mirjam van der Vegt heeft Ronald de Stiltetour bedacht en ontwikkeld. Een avondvullend programma met muziek, stilte en theater waarin mensen tot rust worden gebracht. Ga voor meer informatie naar www.stiltetour.nl. ​

Wat anderen zeggen

'Elke keer als ik jouw rustige pianomuziek opzet, wordt mijn zoontje met autisme helemaal kalm. Dank je wel daarvoor, ga door met muziek maken!'
Manon (35)

'Bedankt voor je training die je voor ons muziekteam verzorgde. Je praktische voorbeelden hebben ons geïnspireerd en we hebben ook veel gelachen met elkaar!'
Theo (43)

'Hoe bijzonder is je vertolking van Psalm 13 op je cd Herademen met de Psalmen. Toen ik het voor het eerst hoorde moest ik huilen, nadat ik meer dan tien jaar niet meer gehuild had.'
Henriëtte (28)

'Je gastles over muziek en geloven deed het goed bij onze leerlingen uit vwo 3, zeker ook door je humor. Goed dat ze zelf ook aan de slag gingen!'
Jan (47)

Informatie-aanvraag boeking Ronald Koops

of stuur een mail naar info@ronaldkoops.nl














*Dit veld is verplicht