916 Ducati

Missie

 

'Kerken en gemeenten helpen om te groeien in aanbidding'  

 

 

Het is mijn droom en mijn verlangen dat kerken en gemeenten groeien in aanbidding. De afgelopen tien jaar heb ik veel mogen leren over de kracht van muziek en het toepassen van muziek in kerk of gemeente. Met vallen en opstaan en de nodige fouten en leerprocessen, ben ik er meer en meer achter gekomen dat het Gods verlangen is om aanbeden te worden en dat hij daarvoor vele soorten muziek aan Zijn gemeente gegeven heeft.

 

 

Tegelijkertijd ken ik ook de schuchterheid, het je niet vrij voelen als je geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld praisemuziek. Een aantal jaren terug had ik een hekel aan aanbiddingsmuziek, ik vond het zweverig en er werd naar mijn idee een ‘blij sfeertje’ gecreëerd en ik voelde me buitengewoon ongemakkelijk daarbij. Ik had mijn conclusie klaar: ‘manipulatief en overdreven’. En het is waar: je kúnt manipuleren met muziek en ook aanbiddingsmuziek wordt misschien niet altijd goed gebruikt. Maar om daarom alle aanbiddingsmuziek buiten de (traditionele) kerk te houden? Dat is jammer. God verlangt er naar dat wij muziek op een goede manier toepassen en gebruiken, zodat Hij het kan gebruiken om Zijn liefde voor ons te uiten en zodat wij het kunnen gebruiken om onze liefde voor Hem te uiten en hem te aanbidden om wie Hij is. God kijkt daarbij niet of onze handen omhoog of omlaag zijn tijdens het zingen, maar Hij kijkt naar ons hart.

 

 

Muziek draagt een ongelooflijke kracht in zich, puur en alleen omdat God de Bedenker is van muziek. Via muziek heeft God mijn hart geraakt en mij meer en meer bereikt met Zijn liefde. Via muziek kon ik makkelijker mijn hart en mijn leven openen om Zijn liefde te ontvangen. Hij heeft niet meer liefde gegeven de afgelopen jaren, maar ik kan het beter ontvangen en (aanbiddings)muziek heeft daarin een grote rol gespeeld. Deze ervaring wil ik doorgeven, omdat het zo rijk en zo mooi is. De missie die ik daarbij heb: (Tradionele) kerken en gemeente helpen te groeien in aanbidding.

Ronald Koops
Copyright © 2008 ronaldkoops.nl All rights reserved.
powered by Sinicon Interactive