916 Ducati

Cursus & Concerten

Cursus & Concerten

 

Ronald geeft diverse trainingen en cursussen over muziek en aanbidding, bedoeld voor gemeenteleden, voorgangers en muzikanten binnen traditionele kerken en/of evangelische gemeenten. Ook is het mogelijk om een cursus of training in overleg aan te passen, zodat deze beter aansluit bij de beoogde doelgroep. De cursus wordt in principe in de kerk of gemeente gegeven waar de aanvraag vandaan komt. Indien geen geluidsset aanwezig is, wordt een geluidsset meegenomen. Voor meer informatie, prijsopgave of andere specifieke vragen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 

Groeien in aanbidding – inleiding over lofprijzing en aanbidding

 

Vorm: Spreekbeurt / inleiding

Lengte: 30-45 minuten

Doelgroep: gemeenteleden van (traditionele) kerken en evangelische gemeenten

Kosten: in overleg

 

Omschrijving: Een opening / inleiding over lofprijzing, aanbidding en muziek in de gemeente/kerk. Deze inleiding is vooral theoretisch van aard en kenmerkt zich door vele praktijkvoorbeelden. Tijdens deze inleiding wordt niet live gezongen/gespeeld.

 

 

De kracht van aanbidding – groeien in aanbidding in kerk of gemeente

 

Vorm: Workshop / inleiding inclusief optreden met piano

Lengte: 2 uur

Doelgroep: gemeenteleden van (traditionele) kerken & evangelische gemeenten

Kosten: in overleg

 

Omschrijving: Een basiscursus met veel onderwijs over de geestelijke en muzikale aspecten van aanbidding. Er wordt uitgelegd wat aanbidding is en wat het doel is voor de kerk of gemeente. Ook wordt ingegaan op wat de Bijbel zegt over aanbidding en leren we van voorbeelden die genoemd worden in Gods Woord. Verder wordt stilgestaan bij de kracht van muziek en worden blokkades besproken die aanbidding tegen kunnen houden. De cursus bevat zowel theoretische als praktische elementen. Verder wordt tijdens deze cursus regelmatig 'live' gezongen/gespeeld en gaan we praktisch aan de slag met lofprijzing en aanbidding.

 

 

Groeien als muziekgroep – hoe je als muziekteam geestelijk en muzikaal kunt groeien

 

Vorm: Workshop inclusief optreden met piano

Lengte: 2 uur

Doelgroep: Leden van muziekgroepen, combo’s of aanbiddingsteam en geluidstechnici

Kosten: in overleg

 

Omschrijving: Dit is een praktische cursus, bedoeld voor muzikanten, aanbiddingsleiders en technici. Kortom: voor mensen die lid zijn van een muziekgroep (zang, muzikant, geluid) en die het verlangen hebben om professioneler te spelen en te groeien in aanbidding. Er wordt onder meer stilgestaan bij de volgende onderwerpen: de technische kant van muziek, de flow in de aanbidding, uitstraling op het podium, communicatie, nummeropbouw en nog veel meer. Daarnaast worden er vele bruikbare en heldere tips en adviezen gegeven die betrekking hebben op de opstelling, de muziek, de communicatie, de presentatie en het belangrijkste principe: de geestelijke kant van muziekgroepen: de gemeente dienend leiden. Tijdens deze workshop wordt er 'live' gezongen en gespeeld. 

 

 

 

Gast-aanbiddingsleider in gemeente, speciale diensten of andere gelegenheden

 

Vorm: Optreden met piano, begeleiding lofprijzing & aanbidding

Doelgroep: kerken, gemeenten, conferenties, congressen en seminars

Kosten: in overleg

 

0mschrijving: Zoals je als gemeente een gastspreker kunt uitnodigen, zo kun je ook een gastmuzikant uitnodigen die de aanbidding verzorgt. Ronald zal de aanbidding op zijn eigen wijze verzorgen: met piano in een rustige en intieme sfeer, om samen de rust en de stilte te zoeken, ons voor God te verootmoedigen en Zijn aanwezigheid te zoeken. In overleg worden er een aantal nummers uitgekozen die achter elkaar als een eenheid gezongen worden, zodat er een moment is binnen de dienst waarop we ons in aanbidding op God richten. Ronald treedt zowel in traditionele kerken als evangelische gemeenten op en zal de liederenkeus zo goed mogelijk afstemmen. Ook speelt hij op conferenties, seminars en tijdens andere activiteiten. Voor meer informatie kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

 


Kom tot rust – Ontdek de liefdestaal van muziek

Vorm: Pianoconcert, stilteconcert of psalmenavond

Lengte: 2 uur

Doelgroep: kerken, gemeenten en andere bijeenkomsten

Kosten: in overleg

 

Omschrijving: Het is heerlijk om bij elkaar te komen, de rust te zoeken en te genieten van geestelijke muziek. De ‘Kom tot rust’-avonden kenmerken zich door elementen als: stilte, aanbidding, gebed, fragmenten uit Gods Woord en ontmoeting. Dit is alles omgeven door de rustige muziek van de piano en andere muziekfragmenten. Er worden onder meer nummers gespeeld van meerdere instrumentale piano-cd’s van Ronald Koops: Key of Eternity, Verlangen, Laten wij aanbidden en Rust.

 

 

Klooster- en stilteconcert

Vorm: Kloostertheaterstuk (Mirjam van der Vegt) en anglicaanse 'stilteliturgie'

Lengte: 2 uur

Doelgroep: kerken, gemeenten en andere bijeenkomsten

Kosten: op aanvraag


Omschrijving: Auteur Mirjam van der Vegt en zanger en musicus Ronald Koops presenteren diverse klooster- en stilteavonden. De avond vindt plaats in kloostersfeer, met ruimte voor muziek, natuurbeelden (film) samen zingen, stil worden en een beeldende voordracht. Mirjam van der Vegt schreef de roman 'Schaduwvlucht', die in 2010 genomineerd werd voor de christelijke Publieksprijs. Ronald Koops maakte meerdere instrumentale piano-cd's zoals 'Verlangen' en 'Rust'.

Ronald Koops
Copyright © 2008 ronaldkoops.nl All rights reserved.
powered by Sinicon Interactive